Конституционният съд отказа да обяви решението за военна помощ за Украйна

...
Конституционният съд отказа да обяви решението за военна помощ за Украйна
Коментари Харесай

КС: Решението за военната помощ за Украйна не е противоконституционно

Конституционният съд отхвърли да обяви решението за военна помощ за Украйна за противиконституционно , става ясно от съобщение на съда във вторник. 
 
По време на съвещание, на което са присъствали 10 конституционни съдии, настояването е отхвърлено с девет гласа „ за “ и един глас „ срещу “. 

Припомняме, че Конституционен съд образува дело за военната помощ за Украйна по настояването на 50 депутати от 48-ото Народно заседание , които желаеха да се разгласи за противоконституционно решението на Народното събрание за оказване на военна и военнотехническа поддръжка на Украйна.

Още в средата на декември 2022 година парламентът окончателно утвърди споразумението между България и Украйна за безплатно даване на въоръжение, техника и муниции. 

България е отделила 0,4% от своя БВП (БВП), с цел да изпрати военна помощ на Украйна , което я подрежда на пето място в света по този индикатор. Това демонстрира последният разбор на проекта Ukraine Support Tracker на института в Кил. Преди страната ни са Естония (1,1%), Латвия (1%), Литва (0,7%) и Полша (0,6%).
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР